Bekijk deze pagina in jouw browser
admin-newsletter-header.png OFFICE PLUG-IN V3
Nieuwe Office plug-in v3 is beschikbaar!

Nieuwe Office plug-in v3

Beste lezer,

2019 is alweer ruim een maand onderweg en het is tijd voor de eerste grote update van onze Office plug-in dit jaar. We hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt aan enkele nieuwe features. Hiervoor hebben we goed gekeken naar welke verbeteringen jullie graag zien. Met trots presenteren wij hierbij dan ook v3. In deze nieuwsbrief vertellen we je graag wat er nieuw is.

Minder zichtbaar voor jullie is dat we ook intern verbeteringen doorvoeren. Het aantal organisaties dat ZIVVER gebruikt groeit hard en we zijn dan ook blij met het toevoegen van twee .NET-developers aan ons team. Hierdoor kunnen we het komend jaar mooie features toevoegen aan de Office plug-in.

In de sneakpreview van september 2018 kondigden we het nieuwe verzendproces aan. We hebben uiteindelijk besloten om dit nog niet toe te voegen in v3. Het vernieuwde verzendproces is een ingrijpende verandering en we willen zeker weten dat hij goed is. Later dit jaar brengen we dan ook een update van v3 uit waarin het verzendproces is vernieuwd. Uitgangspunten blijven onveranderd: het duidelijker tonen van de bedrijfsmeldingen en er komt meer ruimte om meldingen en acties overzichtelijker te tonen. 

Hartelijke groet,

Robin Ottenhof

Nieuwsbrief wel of niet ontvangen

Heb je collega's die deze nieuwsbrief graag willen ontvangen? Meld ze dan aan. Stel je de beheerdersnieuwsbrief niet op prijs? Schrijf je dan onderaan deze nieuwsbrief uit.

   

Wanneer updaten?

We raden aan om altijd zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste versie. We begrijpen echter dat het installeren van een nieuwe versie tijd kost. Lees daarom hieronder wanneer je moet updaten.

Gebruik je momenteel versie 2.8.15 of lager van de plug-in?
De ondersteuning van v2.8.15 en lager is officieel gestopt op 1 november 2018. We verlengen de ondersteuning tot uiterlijk 1 maart om organisaties de mogelijkheid te geven om te updaten. Vanaf deze datum werken alle versies met een versienummer gelijk aan of lager dan v2.8.15 niet meer.

Stap dus snel over op de nieuwste versie!

Gebruik je momenteel versie 2.9.0 t/m 2.10.8 van de plug-in?
v2.9.0 t/m v2.10.8 wordt nog ondersteund tot 1 juli. Plan het updaten van de Office plug-in op tijd in!

Download

Download hieronder de MSI-installer van Office plug-in 3.

Download
Raket

Nieuw in Office plug-in v3

We hebben in v3 weer flink wat zaken vernieuwd en verbeterd. Zo is het mogelijk om berichten te versturen aan een BCC-ontvanger, kan je een of meerdere berichten uit een conversatie doorsturen en stel je een automatische vervaldatum in voor een bericht.

Lees snel verder voor een overzicht van alle vernieuwingen en verbeteringen.

Verstuur berichten aan ontvangers in de BCC

Een lang gekoesterde wens van veel van onze klanten is het veilig versturen van een bericht aan een BCC-ontvanger. Je kan nu een veilig bericht sturen aan 25 ontvangers in de Aan, CC en BCC. Ontvangers in de Aan en CC zien niet wie het bericht in de BCC ontvangt.

Een veilige conversatie met een BCC-ontvanger werkt als volgt:

 • Ontvangers in de Aan en CC zitten samen in dezelfde conversatie. Reacties zijn voor iedereen zichtbaar, maar gaan niet naar de BCC-ontvanger.
 • Per ontvanger in de BCC wordt er een eigen conversatie aangemaakt. De BCC-ontvanger ziet wie de oorspronkelijke ontvangers waren, maar reageert alleen aan de verzender.
 • In Outlook herken je een bericht aan BCC-ontvangers aan het BCC-icoon rechts onderin jouw bericht.
 • Een reactie van een BCC-ontvanger komt als een nieuwe conversatie in Outlook binnen. Je herkent dat het een reactie van een BCC-ontvanger is aan de BCC-markering van jouw oorspronkelijke bericht.
BCC_ontvanger-3

Stuur een volledige conversatie door

Voorheen was het alleen mogelijk om één specifiek bericht uit de conversatie door te sturen. Je kan nu zelf kiezen welke berichten uit een conversatie je doorstuurt. De ontvanger ziet jouw bericht met daaronder de doorgestuurde berichten.

Conversatie_doorsturen-2

Laat een bericht automatisch vervallen

Mocht je een foutje hebben gemaakt dan kan je een ZIVVER-bericht altijd intrekken. Het is nu ook mogelijk om een bericht automatisch na een bepaalde periode te laten vervallen. Zo blijf je ook na het verzenden in controle over je verstuurde berichten.

Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • Trek een bericht handmatig in
  Dit gaat zoals je gewend bent.
 • Trek een bericht automatisch in voor de ontvanger
  Deze optie is nieuw en helpt je om bijvoorbeeld te voldoen aan intern beleid. Je kan de toegang tot het bericht voor de ontvanger automatisch laten intrekken na een aantal uur, dagen of weken.
 • Trek een bericht automatisch in voor zowel verzender als de ontvanger.
  Ook deze optie is nieuw. In dit geval wordt het bericht na de vervaldatum voor zowel de verzender als de ontvangers ingetrokken. Deze actie kan je niet ongedaan maken. Ook een beheerder kan dit niet.

Als een vervaldatum is ingesteld voor een bericht, dan zien zowel de verzender als de ontvanger in de conversatie een melding wanneer het bericht wordt ingetrokken/verwijderd. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Toegang_intrekken

Verbeterd in Office plug-in v3


Naast de nieuwe features hebben we de volgende zaken verbeterd:

 • * Stuur een bericht onversleuteld door naar bijvoorbeeld een CRM- of een zaaksysteem om het bericht onversleuteld te archiveren. Om niet onbewust een bericht onversleuteld door te sturen, ontvang je een waarschuwing zodra je ZIVVER uitzet voor het door te sturen bericht. Deze optie is centraal uit te zetten met een registerwaarde.
 • Je bent automatisch ingelogd voor aliassen van jouw ZIVVER-account. Hierdoor kan je voor een alias veilig berichten versturen en lezen in Outlook.
 • Je handtekening wordt nu automatisch toegevoegd als je reageert op een veilig bericht. Hiervoor moet een handtekening in Outlook zijn ingesteld bij het Beantwoorden/Doorsturen van een bericht.
 • * Bij een veilig bericht in je inbox tonen we een icoon om aan te geven dat het bericht is doorgestuurd of beantwoord.
 • * Bij een veilig bericht in je inbox tonen we een bijlage-icoon zodat je weet dat het bericht een bijlage bevat.
 • Het toevoegen van een internationaal telefoonnummer is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
 • Het oorspronkelijk berichtvenster wordt gesloten bij het veilig beantwoorden of doorsturen van een bericht, als deze optie in Outlook is ingeschakeld.
 • Je ontvangt een waarschuwing als je een lokaal onversleuteld bericht bekijkt en de verzender het bericht inmiddels heeft teruggetrokken. Je wordt dan gevraagd of je akkoord gaat met het lokaal intrekken van het bericht.
 • * Je kan de tekst van ieder bericht kopiëren met één druk op de knop. Voorheen was het alleen mogelijk op de volledige conversatie te kopiëren.
 • De bijlagenamen worden in een uitgeprinte conversatie getoond.
 • De weergave van een Excel-tabel in een bericht is sterk verbeterd.

De punten met een * zijn beschikbaar sinds Office plug-in v2.10.3. Deze versie is niet uitgebracht via de beheerdersnieuwsbrief en daarom worden de verbeterde punten hier genoemd.

Bekijk hieronder de release notes voor een overzicht van alle wijzigingen.

Release notes

Facebook LinkedIN Twitter